1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Sokeriton ananaskääretorttu

4 munaa
2 dl makeutusjauhetta (esim Canderell)
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 pieni prk ananasmurskaa
1 tetra Flora-vaniljakastiketta (vaahtoutuvaa)
1rkl makeutusjauhetta

Vatkaa
munat ja makeutusjauhe vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat
aineet. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225
asteessa 5-7 minuuttia.

Valuta ananasmurska. Kostuta kypsä
pohjalevy ananasmehulla (jonka joukkoon voit lisätä tilkkasen vettä),
kun pohja on vielä pellillä. Kumoa levy toiselle leivinpaperille, anna
jäähtyä.

Täyte:

Vaahdota vaniljakastike (voit käyttää
myös kermaa tai vispicremeä), lisää joukkoon ananasmurska ja
makeutusjauhe. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja kääri rullalle.
Nosta kääretorttu kylmään.

Pohjasta tulee normaaliin
kääretorttuun verrattuna jotenkin "pahvimainen." (Kuulostaako
herkulliselta=)  ? ) Jos tekisin tätä uudestaan, vaihtaisin vehnäjauhot
todennäköisesti kokonaan perunajauhoihin. En ole ennen käyttänyt
makeutusjauhetta leivonnassa, joten en tiedä mikä osuus sillä oli
asiaan. Tosin, en pidä tavallisessakaan kääretortussa vehnäjauhoista,
teen sen yleensä pelkillä perunajauhoilla. Ohrakastakin voi käyttää.

Täyte oli ihana!