1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...



Kevään ja kesän juhliin sopivat tartel
etit maistuvat raikkaan sitruunaisilta.
Voit halutessasi korvata sitruunanmehun ja kuoriraasteen appelsiinin, greipin tai limetin mehulla ja kuorella.
Ohje on Dansukkerin alkuperää.

Sitruunatarteletit

6–8 isompaa tartelettia
18 pienempiin metallivuokiin tehtynä

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl luomuruokosokeria
80 g voita tai margariinia
¾ dl jääkylmää vettä

Sitruskiisseli
1 ½ dl vettä
1 ½ dl luomuruokosokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Koristeluun
tomusokeria
pääsiäismakeisia

voita tai margariinia vuokien voiteluun

Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon. Leikkaa rasva kuutioiksi ja sekoita jauhoseokseen. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi. Painele taikina voideltuihin leivosvuokiin. Pistele haarukalla. Laita vuoat jääkaappiin puoleksi tunniksi, ja paista sen jälkeen uunin keskiosassa 200 asteessa (kiertoilmauuni 175 °C) noin 15 minuuttia. 

Valmista sitruskiisseli. Mittaa kasariin vesi, luomuruokosokeri, vehnäjauhot ja keltuaiset. Pese sitruuna hyvin ja raasta joukkoon sitruunan kuorta. Purista joukkoon sitruunan mehu. Anna seoksen kiehahtaa. Jaa sitruunatäyte tartelettipohjille. Pane jääkaappiin puoleksi tunniksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.