1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Keiju Rypsiöljy Sitruunalla saat vappumunkkeihin mukavan miedon sitruunan maun, jota voit halutessasi vahvistaa lisäämällä taikinaan hieman hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta. Voit paistaa munkit myös Keiju Rypsiöljyllä.
Löydät reseptivideon artikkelin lopusta.

Sitruunaiset munkkinkilät
20 kpl

½ l kädenlämpöistä maitoa
1 tuore hiiva
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
(1-2 tl hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta)
12-13 dl vehnäjauhoja
1 dl Keiju Rypsiöljy, Sitruuna

Paistamiseen:
1 l Keiju Rypsiöljyä tai Keiju Rypsiöljyä, Sitruuna

Kuorruttamiseen:
sokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma (sitruunan raastettu kuori) ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon rypsiöljy.
Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi. Jaa tanko tasakokoisiin paloihin, pyöritä pulliksi ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Kaada rypsiöljy kattilaan ja varaa lähelle kansi.
Kuumenna öljy kunnes se poreilee. Tiputa öljyn joukkoon pala taikinaa. Jos se laskeutuu pohjalle, öljy ei ole vielä riittävän kuumaa. Sopivan lämpimässä öljyssä taikina nousee pintaan.
Laske pullat reikäkauhalla kuumaan öljyyn ja paista molemmin puolin. Nosta ritilälle tai leivinpaperin päälle ja valuta.
Käännä munkit sokerissa.

Tarjoa!

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Keiju Öljy

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.