1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Sitruuna-lakritsikääretorttu

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl lakritsihippuja/-strösseleitä

Täyte (kiisseli):
1 dl vettä
1 dl sokeria
1-2 munankeltuaista
1,5 rkl vehnäjauhoja
20 g margariinia
1 sitruunan raastettu kuori ja -mehu

sekä 2 Iso Pepe- sitruuna-lakritsia

+ 2 dl kuohukermaa tai Flora vispiä tms.

Lakritsihippuja kumottavalle leivinpaperille

Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet,
sekä lakritsihiput. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle
uunipellille, paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.

Kumoa torttulevy leivinpaperille, jolle on ripoteltu lakritsihippuja tai strösseleitä.

Mittaa
kiisselin ainekset kattilaan ja keitä niistä sakea kiisseli, anna
jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja paloittele sitruuna-lakritsit.

Sekoita jäähtyneen kiisselin joukkoon lakupalat ja kermavaahto. Levitä täyte torttulevylle ja kääri rullalle. Nosta kylmään.