1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Tämä kääretorttu on täytetty Mackays Limecurdilla, päällä on Brunbergin Sitruunalakritsi Alku -karkeista keitettyä kastiketta.
Kääretorttulevyn halusin värjätä sitruksen mukaan keltaiseksi pienellä määrällä keltaista elintarvikeväriä .

Parhaimmillaan torttu on seistyään muutamia tunteja jääkaapissa. Kastike kovettuu hieman, mutta torttu on leikattavissa ihan siististi terävällä veitsellä.

Sitrus-lakritsikääretorttu

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
keltaista elintarvikeväriä

Täyte:
200-250 g Mackays Limecurdia

Sitruunalakritsikastike:
20 kpl (110 g) Brunbergin Sitruunalakritsi Alkukarkkeja
2 dl ruoka- tai kuohukermaa

Koristeeksi: muutama Sitruunalakritsi Alku-karkki

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä elintarvikeväri.
Sekoita taikina nopeasti, mutta varovasti käännellen tasaiseksi, levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteisen uunin keskimmäisellä ritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa levy leivinpaperille tai keittiöpyyhkeen päälle, anna leivinpaperin olla hetki paikallaan ennen irroittamista.

Levitä Limecurd levyn pinnalle ja kääri torttu tiukalle rullalle, nosta kylmään siksi aikaa, kun valmistat kastikkeen.

Mittaa kasariin karkit ja kerma, hämmentele, kunnes karkit sulavat ja kastike sakenee.
Kastike saattaa aluksi näyttää harmaalta ja hyvin ohuelta, mutta se sakenee kyllä, kun annat sen kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

Valuta hieman jäähtynyt kastike lusikalla tortun pinnalle.
Laita koristeeksi muutama karamelli.