1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arvostelua, keskiarvo: 4,79 / 5)
Ladataan...

Biotta-sarjaan on tullut uusi odotettu maku. Mango Mix on täyteläinen mehu, joka soveltuu mainiosti myös leivontaan.
Iloisen keväinen mangokakku piristää kevään ja kesän juhlatarjoilut. Voit valmistaa kakun myös pyöreään irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 18-22 cm.
Kakkutäytettä on raikastettu upealla sitruunaverbenalla.
Kokeile ja ihastu!

Sitruksinen mangokakku, gluteeniton
noin 10 annosta

Pohja:
2 munaa
3/4 dl kookospalmusokeria tai sokeria
1/2 dl perunajauhoja
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1/2 dl Biotta Mango Mix-mehua

Täyte:
1 pieni prk säilykemangoa valutettuna

5 liivatelehteä
2 1/2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1/2-3/4 dl sokeria
1 ruukku sitruunaverbenaa, sitruunamelissaa tai minttua
2 rkl Biotta Mango Mix-mehua

Pinnalle:
2 dl Biotta Mango Mix-mehua
1 dl hyytelösokeria
sitruunaverbenaa, sitruunamelissaa tai minttua

Vaahdota munat ja kookospalmusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja levitä leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan, jonka mitat ovat noin 20×20 cm.
Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa leivinpaperille.
Leikkaa torttulevystä kakkuvuoan pohjalle sopivan kokoinen pohja. Voit koota kakun myös suoraan tarjoiluvadille ilman vuoanpohjaa.
Kostuta Mango Mix-mehulla.

Valuta säilykemango ja laita mangoviipaleet vierekkäin pohjan päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto, vaniljasokeri ja sokeri.
Hienonna sitruunaverbena, sitruunamelissa tai minttu ja sekoita täytteen joukkoon.
Tarkista maku.

Kiehauta Mango Mix-mehu juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Sekoita.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Mittaa Mango Mix-mehu kasariin tai kattilaan ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen, kunnes liemi kirkastuu.
Jäähdytä muutama minuutti ja lusikoi kakun pinnalle vähän kerrallaan.
Laita hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
Irrota kakku vuoasta veitsellä varovasti irrottaen.
Koristele tuoreilla yrteillä.

Vinkki! Voit valmistaa kakkupohjan myös vaaleaksi. Korvaa silloin kaakaojauhe perunajauhoilla.
Jos haluat täytteestä maidottoman, käytä maidotonta kerman kaltaista kasvirasvavalmistetta ja korvaa vaniljatuorejuusto soija- tai kaurajogurtilla.

Resepetin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.