1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Käsi ylös, kenen kahvipöydästä löytyy jouluna sahramipullia? Sahrami antaa kauniin värin, mutta se myös maistuu. Siksi ole varovainen sahramin kanssa.

Sahrami-valkosuklaapullat
24 kpl

3 ½ dl maitoa
1 tl kardemummaa
50 g hiivaa
0,5 g sahramia
1 dl taloussokeria
1 dl vaaleaa siirappia
½ tl suolaa
1 muna
150 g sulatettua voita
10 dl vehnäjauhoja

Täyte:
200 g rouhittua valkosuklaata
¾ dl ruokokidesokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g pehmeää voita

Pinnalle:
1 muna
raesokeria

Lämmitä maito ja kardemumma kädenlämpöiseksi.
Murenna joukkoon hiiva ja anna liueta.
Lisää sahrami, taloussokeri, siirappi, suola, muna ja sulatettu voi.
Alusta joukkoon vehnäjauhot.
Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia lämpimässä paikassa liinan alla.

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile rullaksi. Kaulitse rulla levyksi.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä kaulittujen levyjen pinnalle.
Kääri rullalle ja leikkaa 3-4 cm leveiksi viipaleiksi ja laita palat pullavuokiin.
Anna kohota 20-30 minuuttia.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Tarjoa pullat mielellään uunituoreina.