1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arvostelua, keskiarvo: 4,09 / 5)
Ladataan...

Runebergin tortut
8-10 kpl

200 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja tai piparkakkumuruja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
17 tippaa karvasmanteliaromia

koristeeksi vadelmahilloa/marmeladia ja tomusokeri-vesi tahnaa

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdessä maidon kanssa, lisää lopuksi karvasmanteliöljy/-aromi.

Laita taikina voideltuihin metallisiin vuokiin tai muffinivuokiin. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin puoli tuntia. Kumoa tortut, mikäli paistoit ne metallivuoassa. Laita keskelle vadelmahilloa ja pyöräytä hillosilmän ympärille tomusokeri-vesi-tahnaa.

Monissa ohjeissa on paljon pienempi määrä karvasmanteliaromia, tällä määrällä tuli ihanan meheviä torttuja. Karvasmanteliöljy on todennäköisesti tujumpaa tavaraa, joten sitä kannattaa käyttää varovaisemmin.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.