1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua. Keskiarvo: 4,75/5)

Helmikuussa kalenterista löytyy useampi juhlapäivä, joihin on vahvasti liitetty omat herkkuleivonnaiset. Runebergin päivää vietetään helmikuun alussa ja kuun loppupuolella nautiskellaan laskiaispullia. Kokeile miltä maistuu Runebergin pullat. Voit halutessasi täyttää pullat mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Runebergin pullat
10 kpl

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
½-1 tl kardemummaa
(1 kananmuna)
1 dl mantelijauhetta
4-5 dl vehnäjauhoja
¼-1/2 tl manteliaromia
75 g sulatettua voita tai margariinia

Voiteluun:
1 kananmuna
Pinnalle:
200 g vadelmamarmeladia
2-3 dl tomusokeria
tilkka vettä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja anna sen liueta maitoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma, (kananmuna), mantelijauho ja vehnäjauhot vähän kerrallaan vaivaten. Vaivaa lopuksi joukkoon manteliaromi ja sulatettu voi tai margariini. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi. Jaa tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä pulliksi. Kohota liinan alla. Voitele kananmunalla ja paista 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä. Pursota tai lusikoi pinnalle vadelmamarmeladia. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun mutta pursotettavan tahnan. Pursota tahnaa marmeladin ympärille. Tarjoa!

Vinkki!
Halkaise halutessasi pullat ja täytä mantelimassapalalla ja kermavaahdolla.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Uusimpia Makuja reseptejä:



Tästä löydät kaikki MAKUJA reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.