1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arvostelua, keskiarvo: 4,25 / 5)
Ladataan...

Päädyin kokeilemaan ohjetta Kaarina Roinisen  Parhaat kotileivonnaiset-kirjasta.

Hyvä ohje, lopputuloksena oli erittäin meheviä torttuja, ei tosiaan kaipaa mitään kostukkeita. Itse käytin ohjeen maidon tilalle mantelilikööriä ja jätin karvasmanteliaromin kokonaan pois. Itse olisin kaivannut sitä, mutta lapsille meni kuin väärä raha!
Laitan ohjeeseen eri nestevaihtoehtoja, valitkaa mieleisenne.

Runebergin leivokset

200 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja tai piparkakkumuruja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa TAI omenamehua TAI mantelilikööriä
(1-2 tippaa karvasmanteliöljyä TAI karvasmanteliaromia, se on miedompaa, joten sitä enemmän)

Väliin: 1-1½ dl vadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Pinnalle: mantelirouhetta

Koristeeksi: vadelmahilloa ja 1 dl tomusokeria + ½-1 rkl maitoa tai vettä

(Karvasmanteliaromia myydään tavallisissa ruokakaupoissa leivonta- ja maustehyllyillä, karvasmanteliöljyä on apteekeissa.)

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdessä valitsemasi nestemäärän ja karvasmanteliaromin kanssa.
Levitä puolet taikinasta suorakaiteen muotoiseen 20×30 cm kokoiseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
Levitä päälle marmeladi, sekä päällimmäiseksi lopputaikina.
Ripottele pinnalle mantelirouhe.
Paista 175-asteisessa uunissa uunin alimmalla ritilätasolla 30-40 minuuttia.

Anna levyn jäähtyä, leikkaa paloiksi ja pursota palojen keskelle vadelmahilloa tai-marmeladia, pursota hillosilmän ympäri tomusokeri-vesiseosta.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.