1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (17 arvostelua, keskiarvo: 3,59 / 5)
Ladataan...

Runebergin päivä lähestyy. Kaikki tuntevat Runebergin tortun, sen ihastuttavan ja hienostuneen leivonnaisen, jossa maistuu karvasmanteli.
Mitäpä jos leipoisit vaihteeksi perinteiset tortut kääretortun muotoon.
Helppoa ja yhtä maistuvaa.

Runebergin kääretorttu
8-10 annosta

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½ dl Myllyn Paras korppujauhoja
½ dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
½ dl mantelilikööriä tai karvasmanteli- tai manteliaromia varovasti annostellen

Täyte:
150-200 g vadelmamarmeladia tai -hilloa

Pinnalle:
2 dl tomusokeria
vettä sen verran, että saat sakean, mutta pursotettavan tahnan

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.
Mausta taikina manteliliköörillä tai karvasmanteli- tai manteliaromilla.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan tai uunipellille. Taikinasta tulee normaalia kääretorttutaikinaa ohuempi.
Paista 225-asteessa noin 7-10 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperille ja siitä vielä uudestaan ympäri.
Levitä pinnalle vadelmamarmeladi tai -hillo.
Kääri tiukahkolle rullalle ja nosta varovasti tarjoiluvadille.
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan.
Pursota sokerikuorrutetta tortun pinnalle.

Tarjoa!

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä: Myllyn Paras

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.