1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Testasin Pirkan ohjetta. Helppo ja nopea. Sopii niille, jotka eivät tykkää äklömakeasta.

Ohjeessa käytetyn valmiin murotaikinan voi tehdä myös itse. Seuraava taikina riittää tuohon torttuun.

Raikas ananastorttu

150g margariinia
1dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.


1 pkt(400 g) valmista murotaikinaa (Pirkka)  tai yllä oleva itse tehty taikina
1 tlk(227 g) ananasmurskaa

Täyte:
2 dl vispikermaa
2 dl rahkaa
1 tlk(227 g) ananaspaloja
n.1/2 dl sokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua

Koristeluun:
sitruunamelissan lehtiä
ananaskirsikoita

Sulata
taikinalevyt. Piirrä leivinpaperille kaksi halkaisijaltaan noin 24 cm:n
ympyrää. Muotoile taikinasta kaksi pyöreää palloa ja kauli
leivinpaperin päällä noin 2 mm:n paksuisiksi pyöreiksi levyiksi. Jos
taikina tarttuu kiinni kaulimeen, sivele kaulin jauhoilla. Kostea
talouspaperi leivinpaperin alla helpottaa kaulimista.Valuta
ananasmurska hyvin. Levitä murska molempien taikinalevyjen päälle
tasaisesti. Paista yksitellen 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10
minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin värin. Leikkaa toinen
levyistä lämpimänä sektoreittain 12 osaan. Anna palojen ja pohjan
jäähtyä.Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon
rahka sekä valutetut ananaspalat. Mausta sokerilla ja
sitruunamehulla.Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Asettele
leikatut torttupalat lomittain kakun päälle ja koristele esimerkiksi
sitruunamelissan lehdillä ja ananaskirsikoilla. Sopii niin jälkiruoaksi
kuin kahvin kanssa.