1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Osa Englantilaisten joulutorttujen taikinasta pääsi testaukseen.


Prinsessan mansikka-vaniljapiilo

5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
180 g margariinia
5 rkl vettä

täyte: torttutäytettä
voiteluun: maitoa tai kananmunaa

Nypi jauhot, suola ja margariini ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaan.

Voit lisätä taikinaan 1-2 rkl sokeria ja appelsiinin raastetun kuoren.

Kauli taikina 3 mm paksuiseksi levyksi.

Ota lasilla/muotilla  15-18 pohjarinkulaa, sekä hieman halkaisijaltaan pienemmällä kannet.

Ota
korkilla tai pienellä piparimuotilla/leivontakoristemuotilla pienet
reiät kansipaloista, jotta höyry pääsee pois kypsymisen aikana.

Nosta
suuremmat taikinalevyt pellille ja levitä täytteeksi 1 rkl
mansikkamarmeladia. Pursota pinnalle vielä hieman vaniljakreemiä.

Kostuta piirakoiden reunat vedellä, niin taikinalevyt liimautuvat toisiinsa.

Nosta pienempi levy päälle siten, että aukosta "kurkistaa vaniljakreemi."  Painele reunat yhteen.

Sivele tortut maidolla tai kevyesti vatkatulla kananmunalla.

Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Seulo pinnalle tomusokeria ja tarjoa lämpöisinä.

Kuuteen torttuun kuluu n 1 dl marmeladia, sekä 1 dl vaniljakreemijauhetta + 2 dl vettä/maitoa.