1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Tänä vuonna laskiaispullat leipoi Pikkukokki Janica. Laskiaispullat ovat ihania.
Tänä talvena ei Helsingissä päästy pulkkamäkeen yhtään kertaa, mutta pullat maistuvat hyvältä muutenkin.

Pikkukokin suklaiset laskiaispullat
20 kpl

5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
1 rkl kardemummaa
1 muna
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
n. 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia sulatettuna

Voiteluun:
muna

Pinnalle:
raesokeria

Väliin:
n. 1 dl suklaalevitettä
2 ½ dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
200 g maitosuklaata

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä vähän lämpimämmäksi.
Lisää joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes se on liuennut joukkoon.
Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se vehnäjauhojen joukkoon.
Lisää kardemumma, kananmuna, suola ja sokeri.
Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta.
Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini ja anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi.
Jaa tanko kahteenkymmeneen osaan ja pyöritä pulliksi.
Kohota liinan alla.
Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Jäähdytä.

Leikkaa pullat keskeltä puoliksi ja laita alemmille pullapaloille keskelle teelusikallinen suklaalevitettä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puoli minuuttia kerrallaan.
Sekoita välillä.
Kun suklaa on sulanut kokonaan, sekoita se kermavaahdon joukkoon.
Pursota suklaakermavaahtoa suklaalevitteen ympärille ja laita toinen pullaviipale päälle.

Pidä jääkaapissa, jos et tarjoa pullia heti.

Reseptin toteuttanut:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.