1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arvostelua, keskiarvo: 4,36 / 5)
Ladataan...

Nämä mokkaruudut ovat pikkukokin valmistamia. Hän on itse häärännyt keittiössä ja valmistellut annoksen kuvattavaksi.

 

Leivon usein kavereiden kanssa näitä mokkaruutuja. Ne on helppo valmistaa ja aina yhtä hyvänmakuisia. Yksi kavereistani on keliaakikko. Jos hän on paikalla, käytämme vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta. Makuun se ei vaikuta.

Näistä ruuduista ei tullut minusta kovin nättejä, mutta olivat hyvän makuisia.

 

Pikkukokin mokkaruudut
uunipellillinen, noin 25-30 annospalaa

3-4 isoa munaa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita tai margariinia
1 1/2 dl maitoa

Kuorrutus:
noin 300 g tomusokeria
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta (tai näiden kahden tilalle 300 g kaakaotomusokeria)
50 g sulatettua voita tai margariinia
n. 4 rkl vahvaa kahvia

Koristeeksi:

strösseleitä tai muita koristerakeita

Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahdon joukkoon.
Sekoita lopuksi taikinaan sulatettu voi ja maito.
Kaada taikina reunalliselle uunipellille, jossa on leivinpaperi.
Tasoita pinta.

Paista 225 asteessa uunin keskimmäisellä ritilätasolla noin 15 minuuttia.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään vispilällä kulhossa.
Lisää kahvia vähän kerrallaan, kunnes saat sopivan paksun tahnan. Lisää kahvia tarvittava määrä, kunnes seos
on levittyvää.

Kaada kuorrute lämpimän pohjalevyn päälle ja levitä nopeasti.
Kuorrute jähmettyy nopeasti.

Ripottele strösseleitä tai muita koristeita pinnalle.
Ole nopea, sillä ne eivät tartu enää kun kuorrute on jähmettynyt.

Herkuttele sellaisenaan tai jäätelön kanssa!

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.