1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (24 arvostelua, keskiarvo: 4,04 / 5)
Ladataan...

Tämän reseptin on toteuttanut 10-vuotias pikkukokki.

Päätin kokeilla mokkapalojen tapaisia kinuskineliöitä. Pohjaan voi käyttää osittain myös muita jauhoja, tai vaikkapa hieman tummaa kaakaojauhetta. Ennen kuorrutuksen levittämistä näistä voisi leikata myös paloja ja kasata leivoksia siten, että levittää ensin väliin esimerkiksi hilloa ja kermavaahtoa. Kuorrutus laitetaan silloin vain päällimmäisen palan päälle.

Pikkukokin kinuskineliöt

Pohja:
3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
150 g sulatettua voita tai margariinia

Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
25 g voita tai margariinia 

Riko munat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon maito ja sulatettu voi.
Laita leivinpaperi uunipellille ja levitä taikina nuolijalla tasaiseksi. Paista 225 asteisessa uunissa keskimmäisellä ritilätasolla 10-15 minuuttia.
Valmista kuorrutus.
Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja fariinisokeri. Sekoita vispilällä koko ajan noin 15 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Lisää valmiiseen kinuskikastikkeeseen vielä voita tai margariinia, jotta kinuski saa kauniin kiillon.
Levitä kinuski pohjalevyn päälle.

Ripottele pinnalle halutessasi strösseleitä tai nonparelleja.