1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 4,50 / 5)
Ladataan...

Runebergin tortut ovat helmikuun herkkuleivonnaisia, joiden valmistus on helppoa. Itse tehtynä niistä riittää enemmänkin nautittavaa tai vaikka jaettavaksi!

Perinteiset Runerbergintortut
noin 8 kappaletta

150 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 munaa
1 dl piparkakkumuruja
1 dl mantelijauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
manteliaromia varovasti annostellen

Pinnalle:

n. 100 g vadelmamarmeladia
2 dl Dansukker Tomusokeria
pieni tilkka vettä

Vaahdota hieman pehmennyt voi ja Siro erikoishieno sokeri keskenään.
Lisää vaniljasokeri ja munat yksitellen vatkaten.
Lisää vielä keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä lopuksi manteliaromi käännellen.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Laita vuoat pellille.
Jaa taikina voideltuihin Runebergintorttu- tai savariinivuokiin.
Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.

Irrota hieman jäähtyneet tortut varovasti vuoista.
Pursota keskelle vadelmamarmeladia ja ympärille tomusokeri-vesiseosta.

Tarjoa!

Reseptin laatinut:

Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.