1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Mokkapaloja voisi varmasti kutsua jo melkein
kansallisleivonnaisiksi, sillä jokainen tunnistaa nämä
leivonnaiset. Valmistat nämä helposti gluteenittomiksi
käyttämällä vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta.

Perinteiset mokkapalat
20-25 annospalaa

4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl maitoa

Kuorrute:
5 dl tomusokeria
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
½ dl vahvaa kahvia juomana
50 g sulatettua voita

Pinnalle:
nonparelleja tai kookoshiutaleita

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu voi sekä maito. Kääntele taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja
kypsennä 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15
minuuttia. Valmista kuorrute.
Laita tomusokeri ja sokeroimaton kaakaojauhe kulhoon.
Lisää kahvijuomaa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen
kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan.
Lisää vielä sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute kypsän ja vielä kuuman pohjan päälle.

Ripottele pinnalle halutessasi nonparelleja tai kookoshiutaleita.

Leikkaa annospaloiksi hieman jäähtyneenä ja tarjoa.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.