1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (18 arvostelua. Keskiarvo: 4,61/5)

Jälkiruokana tarjottava pannacotta on valmistettu herkullisiksi leivoksiksi, joiden sisältä löytyy
monta ihanaa yllätystä. Valmistus on helppoa ja nopeaa. Varaa kuitenkin muutama tunti aikaa
leivonnaisen hyytymiselle.

Pannacotta-ruudut
n. 15 kpl

Pohja:
200 g digestive- tai kaurakeksejä
2 dl maissihiutaleita
1-2 tl vaniljasokeria
125 g sulatettua margariinia tai voita

100-150 g valkosuklaata

Täyte:
3-4 dl vadelmia
½ l kuohukermaa
½ l täysmaitoa
puolikkaan tai yhden appelsiinin kuoriraaste
2 ½ dl hyytelösokeri Multia
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
1-2 dl tuoreita vadelmia

mintunlehtiä tai sitruunamelissaa

Murusta keksit esimerkiksi muovipussissa lihanuijalla nuijien.
Lisää loppuvaiheessa maissihiutaleet ja murusta kevyesti.
Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja sulatettu rasva.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen malliseen uunivuokaan, jonka koko on noin
25×30 cm.

Sulata paloiteltu valkosuklaa lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen,
kunnes suklaa on sulanut.
Levitä sula suklaa murupohjan päälle lusikalla ja nosta jääkaappiin siksi aikaa, että suklaa on
jähmettynyt.

Ripottele pinnalle vadelmat niin, että niitä on tasaisesti pitkin pohjaa.

Mittaa kattilaan kuohukerma, täysmaito, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste ja hyytelösokeri
Multi. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja anna seoksen kiehua noin puoli minuuttia.
Anna seoksen jäähtyä muutama minuutti ja kaada vuokaan varovasti.
Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään ja leikkaa annospaloiksi.
Koristele tuoreilla vadelmilla ja mintun tai sitruunamelissan lehdillä.

HUOM! Reseptissä on käytetty Dansukker-sokerituotteita.