1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua. Keskiarvo: 4,00/5)

Pääsiäispupuleivokset
6 kpl

Pupuntassut
1 munanvalkuainen, noin 20 g
2–2 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
(1 tl sitrus- tai minttuaromia)
muutama tippa punaista elintarvikeväriä

Vadelmahillo:
200 g vademia
1 dl Dansukker Hillosokeria

Vaniljatäyte:
2 munankeltuaista
3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 1/4 dl kuohukermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
10 g huoneenlämpöistä voita

Pohja:
3 kananmunaa
1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria
¾ dl perunajauhoa
¾ dl kookosjauhoa TAI jauhoina 1 ½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Koristeluun:
4 dl kuohukermaa
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
250 g valkoista sokerimassaa
pupuntassuja
muutama vaahtokarkki

Tee pupuntassut ja vadelmahillo jo edellisenä päivänä.
Lisää pupuntassuihin tulevaan valkuaiseen vähitellen tomusokeria (ja mausta halutessasi aromilla). Sekoita hyvin, kunnes saat paksun ja sileän kuorrutteen. Lusikoi suurin osa seoksesta pursotinpussiin. Käytä pientä tyllaa tai leikkaa pieni reikä pussiin. Värjää pieni määrä kuorrutetta parilla tipalla punaista väriä. Lisää tomusokeria, jos seos on liian löysää. Lusikoi värjätty kuorrute toiseen pursotinpussiin.
Tulosta pupuntassumallit ja teippaa leivinpaperi niiden päälle. Pursota ensin tassujen reunat ja sitten niiden keskustat. Anna jähmettyä hetkisen. Pursota kolme pinkkiä täplää tassujen yläosaan ja yksi isompi täplä alaosaan. Jätä jähmettymään.

Tee vadelmahillo.
Keitä vadelmia ja hillosokeria kattilassa 3–4 minuuttia. Purkita hillo puhtaaseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin.
Vatkaa vaniljatäytteen keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta kerma, vaniljasokeri ja siirappi. Yhdistä seokset ja kiehauta koko ajan vatkaten, kunnes sakenee. Kaada kulhoon ja vispaa voi vähitellen joukkoon. Laita kylmään.

Laita kiertoilmauuni lämpenemään 175°C.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Älä levitä aivan reunoille asti. Paista uunin alatasolla noin 6–7 minuuttia. Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla. Ota kakkulevystä muotilla 6 + 6 ympyrää, joiden halkaisijat ovat noin 7 cm ja 5 cm. Voit käyttää muotteina juomalaseja. Levitä vadelmahilloa isommille ympyröille ja aseta päälle pienemmät ympyrät, joihin levität vaniljatäytettä. Päällystä leivokset runsaalla kermavaahdolla.

Kaulitse sokerimassa tomusokeria apuna käyttäen. Leikkaa siitä ympyröitä, joiden halkaisija on noin 14 cm. Painele ja muotoile ne leivosten ympärille. Kostuta sokerimassaa vedellä tai käytä tomusokeri-vesiseosta liimana ja kiinnitä pupuntassut. Halkaise vaahtokarkit ja kiinnitä ne veden tai tomusokeri-vesiseoksen avulla töpöhännäksi leivoksen päälle.

Reseptin toteuttanut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Uusimpia Dansukker reseptejä:



Tästä löydät kaikki DANSUKKER reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.