1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Päärynä-Bostonkakku on ihastuttava makea tarjottava. Täyte tekee lopputuloksesta erityisen mehevän ja mukavan kostean. Sopii arkeen ja juhlaan.

Päärynä-Bostonkakku
8-10 annosta

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
2 tl kardemummaa
n. 7 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho
75 g voita, sulatettuna

Täyte:
6 päärynää
nokare voita
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia

Lisäksi:
50 g voita
1 dl fariinisokeria

Voiteluun:
Muna

Pinnalle:
raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää vehnäjauhot alustaen ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Valmista sillä välin täyte.
Kuori päärynät ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna voi kattilassa tai pannulla ja lisää päärynäpalat, fariinisokeri ja kaneli. Kääntele hetki.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi.
Voitele levy voilla ja ripottele pinnalle fariinisokeri. Levitä päälle päärynätäyte.
Kääri tiukahkolle rullalle ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.
Laita pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin vieretysten.
Anna kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä: Myllyn Paras

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.