1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 3,88 / 5)
Ladataan...

Syksyn kotimaisista omenoista valmistat monenlaisia makeita jälkiruokia ja leivonnaisia.
Pyöräytä mehevä omenarulla ja herkuttele!

Omenarulla
10-12 annosta

4 munaa
1 ½ dl ruokokidesokeria tai fariinisokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
¼ tl kanelia

Väliin:
300-350 g omenasosetta

Pinnalle:
1- 1 ½ dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl sokeria

Koristeluun:
1 omena viipaleina
2 rkl sokeria
½ tl kanelia

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita varovasti käännellen joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa
keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.
Levitä päälle omenasose ja kääri tiukalle rullalle.

Vaahdota vispikerma ja mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
Lusikoi vaahto tortun pinnalle ilmavasti.

Leikkaa omena kuorineen viipaleiksi.
Sekoita lautasella keskenään sokeria ja kanelia.
Kääntele omenaviipaleet seoksessa.
Koristele rulla omenaviipaleilla.

Vinkki! Mikäli haluat valmistaa omenasoseen itse, toimi näin:
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Laita omenat kattilaan ja lisää joukkoon tilkka vettä.
Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes omenat pehmenevät.
Soseuta sauvasekoittimella ja mausta sokerilla ja halutessasi kanelilla.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: