1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Ihana omenainen bostonkakku syntyy kotimaisista omenoista. Tästä taikinasta saat yhden halkaisijaltaan 24 cm kakun. Tuplaa taikina, mikäli haluat leipoa kaksi kakkua.

Omenainen bostonkakku
1 kappale (6-8 annosta)

Pullataikina:
2 ½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia

Väliin:
4 dl vaniljakreemijauhetta
8 dl maitoa
10-12 kotimaista omenaa
2 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
nokare voita

Pinnalle:
1 muna
½ dl raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot alustaen.
Lisää sulatettu voi tai margariini. Kohota lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Valmista sillä välin täyte. Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito keskenään ja anna seoksen sakeutua. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Kuumenna nokare voita pannulla ja kääntele seosta pannulla, kunnes omenat hieman pehmenevät.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse leivinalustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pinnalle vaniljakreemi ja ripottele pinnalle omenakuutiot. Kääri tiukahkolle rullalle ja leikkaa noin 4 cm paksuiksi viipaleiksi. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka leivinpaperilla ja nosta pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla ja voitele munalla. Ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Irrota bostonkakku hieman jäähtyneenä vuoasta ja tarjoa.

Reseptin laatinut:

 

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.