1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Kesän tuoreita mustikoita odotellessa, voit valmistaa tämän ihastuttavan mustikkakukon myös pakastemustikoista.
Tämä helppotekoinen tarjottava ihastuttaa ja yllättää vieraasi.
Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

Mustikkakukko
6 annosta

200 g voita
1 dl sokeria
3½ dl Myllyn Paras ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
400 g pakastemustikoita
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
½ tl vaniljasokeria

Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri ja vatkaa ne kuohkeaksi.
Lisää keskenään sekoitetut ruisjauhot ja leivinjauhe ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.
Painele taikinasta 2/3 leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 20 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita pakastemustikat, sokeri, perunajauhot ja vaniljasokeri keskenään ja levitä seos piiraspohjan päälle.
Kaulitse loppu taikina tasaiseksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan mustikoiden päälle.
Painele reunat kiinni.
Paista mustikkakukkoa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin tunti.
Tarjoa hieman jäähtyneenä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä: Myllyn Paras

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.