1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arvostelua, keskiarvo: 3,00 / 5)
Ladataan...

Iloista vappua!
Nyt paistetaan ihania sokerimunkkeja!

Munkit
40 kpl

1 l maitoa
2 hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
4 tl kardemummaa
2 ½ l vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia

Lisäksi:
2 l rypsiöljyä

Sokeointiin:
Siro erikoishienoa sokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Liuota joukkoon hiiva.
Lisää suola, sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen.
Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.

Leivo pyöreiksi pulliksi ja kohota hetki.

Laita öljy paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna.
Laita kuumaan öljyyn yksi pulla reikäkauhaa apuna käyttäen.
Mikäli pulla painuu pohjaan, öljy ei ole tarpeeksi kuumaa.

Laske kolme-neljä pullaa kerrallaan öljyyn ja anna kypsyä.
Käännä ympäri reikäkauhalla. Nosta munkit talouspaperin päälle tarjottimelle ja kääntele Siro erikoishienossa sokerissa.

Vinkki! Jos haluat hillomunkkeja, laita pursotinpussiin tasaista hilloa tai marmeladia ja pursota ohutteräisellä pursotinterällä munkin pohjan läpi hilloa munkin sisään.

HUOM! Varaa munkkeja paistaessasi lähelle kansi, jolla voit tukahduttaa mahdollisesti syttyvän tulen.
Pidä vesi kaukana munkkikattilasta!

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.