1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (34 arvostelut, Keskimäärä: 4.50/5.00)
Ladataan...

Tämän ohjeen löysin eräästä suklaakirjasta.
Erittäin makea herkku, joten pieni pala syöjää kohden riittää.
Tein ohjeeseen pieniä muutoksia ja huomioita joita itse tein tehdessäni näitä paloja.

Kondensoitu maito on tiivistettyä maitoa, jota voi ostaa isommista marketeista. Varmasti sitä löytyy ainakin Stockmannilta tai Behnfordsilta.

Tämä ohje riittää pellilliseen.
Voit puolittaa ohjeen ja valmistaa sen esimerkiksi leivinpaperilla vuorattuun lasiseen uunivuokaan.

Miljonäärin murotaikinaneliöt

250 g voita tai margariinia
6 dl vehnäjauhoja
8 rkl sokeria

Täyte:
100 g voita tai margariinia
1 dl ruokotomusokeria
2 tölkkiä (= 800 g) kondensoitua maitoa

Kuorrute:
200 g maitosuklaata

Nypi rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi, lisää sokeri joukkoon.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, pistele haarukalla.
Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Mittaa kattilaan voi, ruokotomusokeri ja kondensoitu maito, keittele miedolla lämmöllä koko ajan hämmennellen viitisen minuuttia. Varo polttamasta pohjaan.
Voit keittää seosta myös vesihauteessa.
Anna seoksen jäähtyä, silloin se jähmettyy ja on paremmin levittyvää.
Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja nosta kylmään jähmettymään.
Kun pinta tuntuu tahmaiselta, mutta kiinteältä, sulata paloiteltu maitosuklaa lautasella esimerkiksi mikrossa puolen minuutin jaksoissa.
Levitä sula suklaa pinnalle.
Leikkaa pieniksi paloiksi, sillä kovettunutta suklaata on myöhemmin vaikea leikata.
Nosta kylmään.

Nämä palat on kätevintä syödä käsin tai pienellä lusikalla.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.