1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arvostelua, keskiarvo: 3,78 / 5)
Ladataan...

Porkkanaleivos on mehevääkin mehevämpi herkkuleivonnainen, jonka valmistus on todella helppoa. Aikaa vievin osuus on porkkanoiden raastaminen.
Tämä herkkuleivonnainen säilyy mehevänä useita päiviä, jollei jo muuten ole tullut syödyksi.

Mehevätä porkkanaleivokset
noin 20 annospalaa

4 munaa
2 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
4 dl vehnäjauhoja
½ tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
4 isoa porkkanaa

Pinnalle:
200 g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Mittaa kulhoon munat, fariinisokeri, sokeri, öljy, ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kuori ja raasta porkkanat.
Lisää porkkanaraaste joukkoon.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
Jos haluat hieman matalamman kakun, voit valmistaa sen reunalliselle uunipellille.
Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
Jäähdytä.

Valmista täyte.
Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään.
Levitä tahna jäähtyneen porkkanakakun pinnalle.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki! Lisää taikinaan 1-2 tl raastettua appelsiinin kuorta.

Reseptin laatinut:

Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

 

 

 

 

 

 

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.