1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua, keskiarvo: 3,86 / 5)
Ladataan...

Syksyn omenasato on nyt kerättävissä. Omenat sopivat moneen ruokaan ja leivonnaiseen, mutta mikä olisi odotetumpi syksyn makea leivonnainen kuin mehevä omenapiiras. Piiras on leivottu Dansukker Taloussokerilla, joka on Hyvää Suomesta -tuote ja valmistettu suomalaisesta juurikassokerista.
Tähän piiraaseen mehevyyttä antaa kondensoitu kookosmaito. Kokeile!

Mehevä omenapiiras
uunipellillinen (20-25 annosta)

4 kananmunaa
3 dl Dansukker Taloussokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl kondensoitua kookosmaitoa, kookosmaitoa, kondensoitua maitoa tai maitoa
1 dl sulatettua voita tai margariinia tai rypsiöljyä
4-8 kotimaista omenaa

Pinnalle:
Dansukker Taloussokeria
kanelia

Lisäksi:
1-2 dl kuohukermaa
1-2 rkl Dansukker Taloussokeria
1-2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon taloussokeri.
Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja kääntele joukkoon kondensoitu maito ja sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja viipaloi pinnalle kotimaiset omenat kuorineen tasakokoisiksi viipaleiksi.
Ripottele pinnalle taloussokeria ja kanelia.
Paista 225 -asteessa noin 15 minuuttia.
Vaahdota kuohukerma ja mausta Taloussokerilla ja Vaniljasokerilla.
Tarjoa paloitellun omenapiiraan kanssa.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.