Marjaisa pähkinämarenkikakku

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Dansukker

Upean kesäinen marja-pähkinämarenkikakku valmistuu nopeasti ja maistuu taivaalliselta. Käytä sesongin marjoja vaihdellen. Syksyisessä kakussa voit korvata marjat omenoilla.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 125 g hasselpähkinäjauhetta
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 5 kananmunan valkuaista
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Marjamousse:
  • 1½ dl mustikoita
  • 1½ dl vadelmia
  • 1 dl vettä
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • + 2 rkl vettä
  • 4 dl kuohukermaa TAI
  • 4 dl vispikermaa
Pinnalle:
  • Dansukker tomusokeria
  • tuoreita marjoja (mansikoita, vadelmia, mustikoita)

Valmistusohje

  • Sekoita hasselpähkinäjauhe ja fariinisokeri keskenään ja jätä odottamaan.
  • Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten Siro erikoishieno sokeri vähän kerrallaan. Kääntele joukkoon hasselpähkinä-fariinisokeriseos.
  • Levitä marenkitaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi levyksi.
  • Kypsennä 150-asteessa uunissa alaritilätasolla noin 20 minuuttia.
  • Valmista sillä välin täyte.
  • Mittaa marjat, vesi ja Siro erikoishieno sokeri kasariin ja keitä hiljalleen 5-10 minuuttia.
  • Valuta lopuksi joukkoon ohuena nauhana keskenään sekoitettu maissitärkkelys ja vesi ja anna kiehua 2-3 minuuttia sekoitellen. Jäähdytä kiisseli.
  • Vaahdota kuohukerma tai vispikerma vaahdoksi ja sekoita jäähtynyt marjakiisseli joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman Siro erikoishienoa sokeria.
  • Jaa marenkipohja terävällä veitsellä kolmeen yhtä suureen osaan pitkittäin.
  • Laita alin pohja tarjoiluvadille. Levitä pinnalle puolet marjavaahdosta. Irrota varovasti toinen marenkipohja päälle ja levitä loput marjavaahdosta. Nosta pinnalle vielä kolmas pohjaosa ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
  • Koristele tuoreilla marjoilla.
  • Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä