1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Upean kesäinen marja-pähkinämarenkikakku valmistuu nopeasti ja maistuu taivaalliselta. Käytä sesongin marjoja vaihdellen. Syksyisessä kakussa voit korvata marjat omenoilla.

Marjaisa pähkinämarenkikakku
10 annosta

125 g hasselpähkinäjauhetta
2 dl Dansukker Fariinisokeria
5 kananmunan valkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Marjamousse:
1½ dl mustikoita
1½ dl vadelmia
1 dl vettä
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl maissitärkkelystä + 2 rkl vettä
4 dl kuohu- tai vispikermaa

Pinnalle:
Dansukker Tomusokeria
tuoreita marjoja (mansikoita, vadelmia, mustikoita)

Sekoita hasselpähkinäjauhe ja fariinisokeri keskenään ja jätä odottamaan.
Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten Siro erikoishieno sokeri vähän kerrallaan. Kääntele joukkoon hasselpähkinä-fariinisokeriseos.
Levitä marenkitaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi levyksi.
Kypsennä 150-asteessa uunissa alaritilätasolla noin 20 minuuttia.
Valmista sillä välin täyte.

Mittaa marjat, vesi ja Siro erikoishieno sokeri kasariin ja keitä hiljalleen 5-10 minuuttia. Valuta lopuksi joukkoon ohuena nauhana keskenään sekoitettu maissitärkkelys ja vesi ja anna kiehua 2-3 minuuttia sekoitellen. Jäähdytä kiisseli.
Vaahdota kuohukerma tai vispikerma vaahdoksi ja sekoita jäähtynyt marjakiisseli joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman Siro erikoishienoa sokeria.
Jaa marenkipohja terävällä veitsellä kolmeen yhtä suureen osaan pitkittäin.
Laita alin pohja tarjoiluvadille. Levitä pinnalle puolet marjavaahdosta. Irrota varovasti toinen marenkipohja päälle ja levitä loput marjavaahdosta. Nosta pinnalle vielä kolmas pohjaosa ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Koristele tuoreilla marjoilla.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.