1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Mämmi-rahkapullat sopivat pääsiäispöytään. Perinteisestä rahkapullasta löytyy mämmisilmä, jonka voit halutessasi piilottaa kokonaan rahkan alle tai sekoittaa rahkan joukkoon. Ihan kuinka haluat.

Mämmi-rahkapullat
20 kpl

5 dl maitoa
50 g hiivaa
ripaus suolaa
2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 muna
n. 13 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:
200 g maitorahkaa
¾ dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunanmehua
n. 1 dl mämmiä

Voiteluun:
1 muna

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Liuota joukkoon hiiva, suola ja sokeri.
Lisää joukkoon kardemumma, muna ja vehnäjauhot alustaen.
Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa ilmakuplat pois.
Pyöritä tasakokoisiksi tangoiksi ja leikkaa molemmat tangot kymmeneen yhtä suureen osaan.
Pyöritä pikkupulliksi ja kohota liinan alla.
Paina juomalasilla syvennykset pikkupulliin.

Sekoita maitorahka, sokeri, muna, vaniljasokeri ja sitruunanmehu keskenään.
Jaa rahkaseos koloihin ja laita jokaiseen vielä nokare mämmiä.
Voitele pullan reunat munalla ja paista 200-225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: