1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

(kuva päivitetty 11.11.2012)

Kokeilin tänään minulle uusia Bake and Partylla myynnissä olevia ”voitaikinatorvia,” joilla sai hauskoja onttoja rullia, jotka täytin jouluisella täytteellä. Rullan suulle tökkäsin vielä kirsikat, lasten mielestä nämä näyttivät hotdogeilta.

Kaulitsin lehtitaikinalevyt pituussuunnassa kahden torvenmitan ja muutaman sentin yli, leikkasin pituussuunnassa kolmeen osaan ja kiepautin aina yhden kaistaleen taikinaa yhden rullan ympärille.

Rulla kannattaa kietoa melko tiiviiksi ja kireälle, silloin lopputulos on kaunein mahdollinen.

Voitelin rullat kananmunalla ja paistoin 225 asteisessa uunissa, kunnes olivat kauniin värisiä.

Hieman jäähtyneenä sisällä olevat metallihylsyt poistetaan ja rulliin voi pursottaa täytteen.

Tämä täyte riittää kahteentoista rullaan.

Lehtevät luumu-kermakääröt

2 dl kuohu- tai vispikermaa
n. 150 g luumumarmeladia
sokeria maun mukaan
1-2 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon muut ainekset. Pursota seos jäähtyneiden rullien sisälle.

Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria.