1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Varaslähtö! Laitoin pullataikinan kohoamaan ja leivoin laskiaispullat siitä riemusta, että taivaalta tuiskutti vihdoinkin lunta.
Tällä kertaa tein pullat Brunon pullavuokiin. Vuokiin tehtynä pullat on kätevä ottaa vaikka pulkkamäkeen mukaan ja seuraksi termospulloon kuumaa mehua tai kaakaota.

Laskiaispullat 20 kpl

1/2 l maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1-2 tl kanelia
2 dl vehnäleseitä
n. 13 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita

Voiteluun:
1 muna

Lisäksi:
4 dl kermaa
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g mantelimassaa
200-300 g vadelmahilloa

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva.
Lisää suola, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri, kaneli ja vehnäleseet.
Alusta joukkoon vehnäjauhot, lisää loppuvaihessa sulatettu ja jäähdytetty voi.
Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

Vaivaa taikina tasaiseksi pötköksi ja jaa se kahteenkymmeneen osaan.
Pyöritä pyöreiksi pulliksi ja laita Brunon pullavuokiin, anna kohota noin 15 minuuttia.
Voitele munalla. Leikkaa pulliin ristikkäisviilto ja käännä sakarat hieman ulospäin.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Raasta mantelimassa hienoksi raastimella ja lisää se kermavaahdon joukkoon.
Pursota jäähtyneiden pullien keskelle isopäisellä tyllalla kermaruusuke. Jos tyllan reikä on liian tiivis, saattaa mantelimassa jäädä paakuksi pursottimen sisään.
Pursota hillosilmä kerman keskelle siten, että työnnät tyllan pään kermaruusukkeen sisään, jotta hilloa menee myös kerman alle.
Sihtaa pinnalle halutessasi tomusokeria.

Tarjoa lisäksi kuumaa kaakaota tai mehua.