1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)

Tulevana sunnuntaina vietetään sekä ystävänpäivää, että laskiaista.
Laskiaispullat voit leipoa hauskoiksi sisaruspulliksi siten, että laitat pullat pellille kohoamaan vieretysten lomittain, jolloin pullista tulee ikäänkuin pitko. Leikkaa joka toisen pullan kansi aina vastakkaiselta puolelta auki ja täytä. Jokainen voi kahvipöydässä irroittaa pullansa sisaruspitkosta omalle lautaselleen.

Laskiaisen sisaruspitko

10 pullaa

2 1/2 dl maitoa
25 g tuoretta hiivaa
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1/2 rkl kardemummaa
7 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua margariinia, voita tai öljyä

Pinnalle:
kananmunaa
Dr.Oetker Talvi koristerakeita

Välissä:
100 g mantelimassaa
100 g hilloa
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa taikinaan lopuksi sulatettu, jäähtynyt margariini.
Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia. Leivo taikinasta tasakokoisia suurehkoja pikkupullia. Asettele pullat lomittain lähes kiinni toisiinsa pötkön muotoon uunipellille leivinpaperin päälle, kohota. Voitele munalla, ripottele pinnalle Talvi koristerakeita.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Jäähdytä sisaruspitko.
Leikkaa pullista hatut irti osittain.
Täytä mantelimassanapilla ja/tai hillolla, sekä sokerilla ja vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla.