1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Tänään on monessa kodissa paisteltu munkkeja ja donitseja. Itsekin paistoin jo aiemmin täällä mainitulla ohjeella donitseja satakunta kappaletta.
Nyt kuorrutin osan donitseista tomusokeri-vesiseoksella, jotka maustoin erimakuisilla aromeilla.
Etualalla on ruusu-sokerissa pyöritelty donitsi.
Sokeri tuoksuu ruusulle ja sisältää kuivattuja ruusun terälehtiä. Ihastuttava sokeri koristamaan esimerkiksi hääjuhlien tarjottavia.

Donitsit 15 kpl

2 munaa
0,5 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 rkl sulatettua voita tai öljyä
3 3/4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
n 1 dl  maitoa
(kardemummaa)
1 l rypsiöljyä uppopaistamiseen

Vatkaa hiukan munia, lisää sokeri, suola ja öljy. Sekoita jauhot keskenään ja lisää maidon kanssa taikinaan. Täytä donitsiapuri taikinalla ja vapauta painiketta apuna käyttäen donitsirenkaita kuumaan öljyyn (lähellä öljyn pintaa). Paista kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.Kieritä Siro erikoishienossa sokerissa, ruususokerissa tai kasta donitsin toinen puoli tomusokeri-vesiseoksessa.

Maustettu tomusokeri-vesiseos

Appelsiininmakuinen:

tomusokeria
vettä
appelsiiniaromia
oranssia elintarvikeväriä
DrOetkerin aurinkoströsseleitä

Mokanmakuinen:

tomusokeria
vettä
mokka-aromia

Kirsikanmakuinen:

tomusokeria
vettä
kirsikka-aromia
cocktailkirsikoita koristeeksi

Laita kulhoon ensin tomusokeria, lisää vettä tipottain joukkoon, sekoita paksuksi tahnaksi.
Mausta lopuksi aromilla, lisää tarvittaessa joukkoon elintarvikeväriä.

Kasta donitsin toinen puoli kuorrutteeseen. Kierittele halutessasi strösseleissä, tai koristele mielesi mukaan.

Aromiaineita voit hankkia täältä.

Tarjoa seuraksi raikasta, kuplivaa simaa.

Sima

8 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g Muscovadosokeria
1/2 kg taloussokeria
2-3 sitruunaa
1/4 tl tuoretta hiivaa TAI 3/4 tl kuivahiivaa
rusinoita 

Kiehautaosa vedestä ja kaada sokerien päälle. Mikäli haluat tummempaa simaa,käytä pelkästään fariinisokeria (1 kg). Lisää loput vedestä sekäpuristettu sitruunoiden mehu. Lisää haaleaan (n. 40 astetta) seokseenhiiva. Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina.

Painepullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaakorkkia. Sima valmistuu viileässä noin viikossa, huoneenlämmössä noinkolmessa päivässä. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.Kun rusinat nousevat pullossa pintaan, se on yleensä merkki siitä, ettäsima on valmista.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.