1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Eräänä päivänä jostain kantautui raikkaaseen ulkoilmaan pehmeä toffeen
tuoksu. Koska ajatuksenani oli leipoa pullaa, innostuin kokeilemaan miten
kola-aromi maustaa täytteen. Hienosti toimi, lopputuloksena herkullisen
pehmeitä pullia, jossa maistui juuri sopivalla tavalla lempeä toffee.
Ruokokidesokeri pullataikinassa antoi oman ihastuttavan säväyksensä ja maustoi taikinaa kivasti.

Kolakreemi-pullat

18 kpl

1/2 l maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl ruokokidesokeria
2 tl kardemummaa
n. 13 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita


Kreemi:

1 1/2 dl vaniljakreemijauhetta
maitoa
kola-aromia

Reunoille: kananmunaa ja mantelilastuja tai Wienernougat crushia
Koristeeksi: toffee-suklaakaramelleja

Lämmitä maito kädenlämpiseksi ja liuota siihen hiiva ja suola.
Lisää ruokokidesokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen.
Vaivaa taikinaan lopuksi margariini-, tai voisula.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.

Valmista tällä välin kreemi.
Sekoita vaniljakreemijauheen joukkoon maitoa sen verran, että saat
kiinteän, paksuhkon tahnan. Huomioi, että tahna kiinteytyy seistessään.
Voit tarvittaessa ohentaa sitä maidolla.
Mausta kola-aromilla.

Pyöritä taikinasta pikkupullia ja kohota ne. Paina kohonneiden pullien
keskelle juomalasilla painauma. Pursota tai nosta lusikalla koloihin
kreemiä. Voitele pullien reunat munalla ja ripottele pinnalle
mantelilastuja tai Wiener nougat crushia.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Paina jäähtyneisiin pulliin koristeeksi toffee-suklaakaramelleja.