1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua, keskiarvo: 3,67 / 5)
Ladataan...

Valmista juhannuspöytään herkullinen koivuhalko. Sopii toki myös muihin kesäjuhliin.

Koivuhalko
10-12 annosta

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g tuorejuustoa
½ dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl sitruuna- tai limetahnaa

Pinnalle:
300 g tuorejuustoa
1 sitruunankuoriraaste
200 g valkosuklaata

Lisäksi:
2 tl salmiakkimixeriä tai vettä
5 g salmiakkijauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Käännä taikina sekaisin ja levitä leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.
Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa.

Laita tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruuna- tai limetahna kulhoon ja vatkaa tasaiseksi.
Levitä täyte torttulevylle ja kääri torttu rullalle.
Leikkaa päätypalat siistiksi ja nosta torttu tarjoiluvadille.
Notkista tuorejuustoa kulhossa ja raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita valkosuklaa kuorrutteen joukkoon. Levitä kuorrute epätasaisesti tortun pinnalle.
Sekoita salmiakkimixeri tai vesi ja salmiakkijauhe keskenään paksuksi puuromaiseksi seokseksi. Vedä seoksesta cocktailtikulla raitoja pinnalle.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.