1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (48 arvostelua. Keskiarvo: 3,58/5)

Tämän juustokakun voisin hyvällä omalla tunnolla nimetä maailman parhaaksi paistetuksi juustokakuksi.

Vakuutuitko? Kokeile ja ihastu!

Kinuskijuustokakku
10-12 annosta

Pohja:
12 Digestive-keksiä
75 g sulatettua voita tai margariinia sulatettuna
1 rkl kanelia

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl ruokokidesokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ luomusitruunan raastettu kuori
4 isoa munaa
1 ½ dl kuohukermaa

Kinuskikastike:
2 dl kuohukermaa
1 dl taloussokeria
1 dl vaaleaa siirappia
100 g voita tai margariinia
½ tl vaniljasokeria

Aloita kinuskikastikkeesta.
Sekoita kuohukerma, sokeri, voi ja siirappi kattilassa.
Keitä, kunnes kastike sakenee.
Sekoita joukkoon vaniljasokeri.

Vinkki! Mikäli haluat makeansuolaisen kastikkeen, lisää joukkoon 1 rkl merisuolahiutaleita.

Kuumenna uuni 175-asteeseen.
Murskaa Digestive-keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini ja kaneli.
Leikkaa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä.
Painele keksiseos pohjalle.
Nosta kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, ruokokidesokeri, vaniljasokeri ja raastettu sitruunankuori.
Lisää munat ja kuohukerma sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja valuta hieman kinuskikastiketta päälle. Laita loput jääkaappiin odottelemaan tarjoiluhetkeä.
Pyörittele kastike haarukalla seoksen joukkoon kevyesti.
Paista uunin keskiosassa noin 60 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja nosta jääkaappiin.
Poista vuoka jäähtyneen kakun ympäriltä.
Siirrä tarjoiluvadille ja valuta pinnalle kinuskikastiketta.

Huom! Resepti löytyy myös Dansukker-sivustolta.