1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Kesäkurpitsa on monipuolinen raaka-aine, joka mehevöittää niin suolaiset kuin makeatkin taikinat. Kuppikakuista saat erityisen meheviä lisäämällä taikinaan raastettua kesäkurpitsaa. Miedon makunsa vuoksi kesäkurpitsa ei kuitenkaan anna taikinaan makua.

Kesäkurpitsakuppikakut
6 isoa tai 12 keskikokoista

1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl rypsiöljyä
1 dl Dansukker Muscovadosiirappia
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl maitoa
4 dl raastettua kesäkurpitsaa
1-2 tl Dansukker Kanelisokeria

Kuorrute:
200 g tuorejuustoa
3 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua

Pinnalle:
ripaus Dansukker Kanelisokeria

Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Jäähdytä.

Vatkaa kuorrutteen ainekset sekaisin ja lusikoi jäähtyneiden muffinien päälle.
Ripottele pinnalle hieman Kanelisokeria.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: