1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua, keskiarvo: 4,08 / 5)
Ladataan...


Rouhea suklaakääretorttu on koristeltu suklaisilla kaurakekseillä.
Tämä herkullinen torttu käy mainiosti pienempiin juhliin täytekakun tilalle.

Kaurainen appelsiini-suklaakääretorttu

10-12 annosta

Pohja:
4 munaa
1 ½ dl ruokokidesokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaurahiutaleita
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl vispikermaa
100 g appelsiinituorejuustoa
100 g Marabou Appelsiinikrokanttisuklaata rouheena

Pinnalle:
2 dl vispikermaa
100 g sulatettua Marabou Appelsiinikrokanttisuklaata
1 tl vaniljasokeria
1 pkt Jyväshyvä Hyväset Suklaakaurakeksejä

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.

Kumoa torttulevy leivinpaperille.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon appelsiinituorejuusto ja sekoita joukkoon rouhittu appelsiinikrokanttisuklaa.
Levitä täyte torttulevylle ja kääri tiukahkolle rullalle.

Tasoita kääretortun päät leikkaamalla päätypalat pois.
Siirrä torttu tarjoiluvadille.
Vaahdota vispikerma.
Paloittele appelsiinikrokanttisuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Sekoita sulatettu suklaa kermavaahdon joukkoon ja mausta seos vaniljasokerilla.

Lusikoi kuorrute kääretortun päälle ilmavasti.
Taittele suklaakaurakekseistä isohkoja paloja ja asettele niitä tiiviisti tortun pinnalle.

Tarjoa kahvin kanssa.