Kahvi-lakritsipullat

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kävin tänään blogivierailulla Pakkopullassa.
Siellä komeili jännä pullaohje. Itse en ole erityisemmin pullan ystävä,
mutta koska tuohon ohjeeseen sisältyi omaan makumieltymykseeni
soveltuva pikku-jippo, oli ihan pakko ruveta pullaa leipomaan. Tein
kylläkin täytteen ihan oman kaavani mukaan. Voi kuulostaa "hieman"
oudolta, mutta totta puhuakseni…olen mussuttanut juuri kolme isoa
pullaa. Oli ihan hauskoja. Vasta jälkeenpäin keksin, että väliin olisi
voinut laittaa kahvilla maustetun vaniljakreemin.

Kahvi-lakritsipullat


3 dl  vahvaa kahvia (2 mitallista per kuppi)
2 dl  maitoa
50 g  hiivaa
1 muna
2,5 dl sokeria  (kahvi vaatii vähän enempi sokeria)
1 rkl  kardemummaa
1 tl  suolaa
13-14 dl  vehnäjauhoja
100 g  margariinia


Täyte:
1-2 annosta vaniljakreemiä pakkauksen ohjeen mukaan
lakritsihippuja 

Sekoita
kahvi maitoon. Jäähdytä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva
nesteeseen. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot
hyvin taikinaan. Alustuksen loppuvaiheessa lisää sula rasva. Jätä
kohoamaan.

Kaulitse taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi
levyksi, levitä levylle vaniljakreemi, ripottele pinnalle
lakritsihippuja. Kääri levy rullalle. Leikkaa rulla 1,5-2 cm levyisiksi
paloiksi.

Nosta palat paperisiin leivosvuokiin, kohota.

Voitele munalla, paista 225 asteisessa uunissa.

Tee pinnalle seos kahvista ja tomusokeri-vesiseoksesta.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä