Kääretorttu
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa
munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi, lisää joukkoon keskenään
sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun,
reunalliselle uunipellille.
Paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Kumoa pohja toiselle leivinpaperille.
Välissä ja päällä yhteensä:
200-300 g "köyhän miehen lakkahilloa" (karviais-porkkanahilloa) TAI jotain muuta hilloa/marmeladia
2,5 dl Flora vispiä
250 g maitorahkaa
sokeria maun mukaan
vaniljasokeria
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja lisää muut aineet.
Levitä hillo pohjalevylle, sekä rahkatäytettä, kääri rullalle. Levitä loput rahkaseoksesta pinnalle, koristele mielesi mukaan.
Aivan huippu ohje! Tällä onnistui ja teen toisenkin kerran!
Jaa! Enpä ole ennen kuullutkaan, että kääretorttu onnistuu ilman vehnäjauhoja. Niin epäluuloinen olen, että en vaivaidu kokeilemaan
Leivon aina kääretortut perunajauhoilla. Siitä saa herkullisemman ja kuohkeamman tortun. Tänään kokeilin jyttejauhoja.