1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 4,50 / 5)
Ladataan...

Yllätä vegaaninen ystäväsi ihanalla kakulla. Kuorrute on valmistettu Jalotofusta. Nam!

Jalotofu-porkkanakakku, vegaaninen

1 dl vettä
2 rkl pellavansiemeniä
4 keskikokoista porkkanaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl kookosöljyä tai auringonkukkaöljyä
1 dl täysruokosokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
½ tl pomeranssinkuorta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

Kuorrute:
300 g Jalotofu silkinsileä, pehmeä
1 tl vaniljajauhetta
3 dl tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua

Laita vesi ja pellavansiemenet kulhoon ja anna liota sen aikaa kun valmistat taikinan.
Kuori ja raasta porkkanat.
Laita ne kulhoon ja mittaa joukkoon vehnäjauhot, kookosöljy tai auringonkukkaöljy, täysruokosokeri, kardemumma, kaneli, neilikka, pomeranssinkuori, leivinjauhe ja ruokasooda.
Lisää joukkoon pellavansiemen-vesiseos ja käännä taikina tasaiseksi.
Mikäli taikina tuntuu liian tiiviiltä, lisää joukkoon hieman vettä.
Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjaiseen vuokaan.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Jäähdytä.

Valmista kuorrute.
Laita pehmeä Jalotofu tehosekoittimeen ja mittaa joukkoon vaniljajauhe, tomusokeri ja sitruunanmehu. Jauha tasaiseksi seokseksi.
Levitä seos jäähtyneen porkkanakakun pinnalle.

Vinkki! Voit halutessasi kuivattaa pinnalle porkkanalastuja.
Vedä porkkanasta suikaleita perunankuorimaveitsellä ja laita ne 100-asteiseen uuniin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kunnes ne kutistuvat ja kuivuvat. Koristele kakku porkkanalastuilla.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.