1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (22 arvostelua, keskiarvo: 4,05 / 5)
Ladataan...

Vapun rakastetuimpiin herkkuihin lukeutuu tietysti ihanat hillomunkit! Leivo kerralla reilu määrä ja ilahduta niillä myös ystäviäsi.

Hillomunkit
20-30 kpl

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
12-14 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita tai margariinia

Paistamiseen:
1 ½ l rypsiöljyä

Pinnalle:
sokeria

Sisälle:
100-150 g hilloa tai marmeladia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää kardemumma ja osa vehnäjauhoista vispilällä sekoittaen. Alusta loput jauhot joukkoon hyvin vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
Vaivaa joukkoon myös sulatettu voi tai margariini. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa kahteen osaan. Pyöritä ne tasakokoisiksi tangoiksi. Leikkaa annospaloiksi ja pyöritä pulliksi. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.

Kuumenna rypsiöljy kattilassa 180-asteeseen. Laske pullat reikäkauhalla kuumaan öljyyn. Paista munkit molemmin puolin varovasti reikäkauhalla kääntäen.Nosta munkit valumaan talouspaperin tai ritilän päälle. Kääntele pian sokerissa.

Laita pursotinpussiin pitkäkärkinen hillotylla.
Käytä tasaista hilloa tai marmeladia. Laita se pursotinpussiin ja ota munkki varovasti käteen. Paina tylla munkin pohjasta sisään ja pursota hilloa munkin sisään.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.