Gluteenittomat mokkapalat

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Gluteenittomat mokkapalat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1041 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Gluteenittomat leivonnaiset ovat toisinaan haasteellisia. Muna-sokerivaahtopohjaiset leivonnaiset onnistuvat kuitenkin loistavasti gluteenittomalla  jauhoseoksella. Sunnuntain jauhoseos on osoittautunut erittäin hyväksi tuotteeksi ja suosittelen sitä.

Nämä gluteenittomat mokkapalat ovat kuohkeita ja sopivat tarjottavaksi myös normaalia ruokavaliota noudattaville. Maku on herkullinen.

Advertising information

Ainekset

10-20 annosta
1 uunipellillinen
  • 4 kpl kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2-3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g margariinia
  • tai voita
  • 1 1⁄2 dl maitoa
Pinnalle
  • 300 g tomusokeria
  • 4 rkl vahvaa kahvia
  • 50 g voita
  • tai margariinia sulatettuna
  • 4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • koristerakeita

Valmistusohje

  • Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä sulatettu rasva ja maito.
  • Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään koristerakeita lukuun ottamatta ja levitä vielä lämpimän leivoslevyn pinnalle.
  • Ripottele pinnalle koristerakeita.
  • Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa annospaloiksi.
  • Tarjoa gluteenittomat mokkapalat vaikka maidon.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä