1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Glögi-valkosuklaaleivokset kruunaavat joulunajan herkkupöydän.
Nämä leivokset sopivat myös jouluaaton jälkiruoaksi, jotka voit valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

Glögi-valkosuklaaleivokset
noin 8 kpl

Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Kostutukseen:
n. 2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
3 liivatelehteä
2 ½ vispikermaa
200 g vaniljarahkaa tai vanilja rahkavalmistetta
100 g omenasosetta tai omenamarmeladia
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl piparkakkumaustetta
100 g valkosuklaata
2-3 rkl laimentamatonta glögiä

Pinnalle:
2 dl laimennettua glögiä
1 dl hyytelösokeria
(valkosuklaalastuja)

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi , valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti nostellen tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.

Kumoa leivinpaperille.

Ota leivosrenkailla leivospohjia ja siirrä ne leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle yhdessä leivosrenkaiden kanssa.
Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma.
Vatkaa joukkoon vaniljarahka tai vanilja rahkavalmiste, sekä omenasose tai –marmeladi.
Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja piparkakkumausteella.
Sekoita joukkoon rouhittu tai sulatettu valkosuklaa.

Mittaa laimentamaton glögi kuumennusta kestävään juomalasiin tai kulhoon ja kuumenna mikroaaltouunissa kiehuvaksi.
Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Jaa seos leivosrenkaisiin. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Mittaa kasariin laimennettu glögi ja kiehauta.
Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen.
Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes liemi kirkastuu.
Anna jäähtyä muutama minuutti.

Valuta liemi leivosten päälle varovasti lusikan lusikkapesän kuperaa puolta pitkin, jotta täyte ja hyytelöpinta eivät sekoitu.
Nosta hetkeksi jääkaappiin hyytymään.

Irrota leivokset vuoista veitsellä pyöräyttämällä ja siirrä varovasti tarjoiluvadille.
Ripottele pinnalle halutessasi valkosuklaalastuja.