1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (28 arvostelua, keskiarvo: 3,82 / 5)
Ladataan...

Daim-suklaalla koristellut mokkapalat ovat ihania! Gluteenittoman tästä herkusta saat vaihtamalla vehnäjauhot samaan määrään gluteenitonta jauhoseosta.

Daim-suklaaneliöt
n. 25 palaa

Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
200 g sulatettua suklaata (gluteeniton)

Kuorrute:
300 g kaakaotomusokeria tai 250 g tavallista tomusokeria ja ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta 
100 g Daim-patukkaa murennettuna
n. 4 rkl vahvaa kahvia

Pinnalle:
100 g Daim-patukkaa murennettuna

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä lopuksi maito ja sulatettu suklaa.
Helpoiten suklaan sulattaminen onnistuu paloittelemalla suklaa lautaselle ja sulattamalla sitä mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 12-15 minuuttia.

Sekoita kaakaotomusokerin tai tavallisen tomusokerin joukkoon murustettua Daimia ja vahvaa kahvijuomaa.
Levitä seos hieman lämpimän torttulevyn päälle.
Ripottele pinnalle murustettua Daimia.

Tarjoa lisäksi halutessasi vaniljajäätelöä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.