1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Browniepizza on hauska tarjottava. Se sopii mainiosti juhlapöytään. Voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä ja laittaa marjakuorrutteen päälle tarjoilupäivänä. Tämä resepti on testattu Dansukker -sivustolta.

Browniepizza
10 annosta

Marjavaahto:

200 g pakastemarjasekoitusta
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
2 dl kuohukermaa

Browniepohja:

100 g tummaa suklaata
75 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
1 kananmuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Pinnalle:

4-5 dl tuoreita marjoja tai maun mukaan

Kiehauta marjat ja hyytelösokeri Multi kattilassa. Anna kiehua minuutin. Laita kylmään jäähtymään. Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon kylmä marjahyytelö. Vatkaa käsin, jotta saat marjaseoksesta hieman paksumman. Laita jääkaappiin odottamaan.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Sulata suklaa ja voi tai margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta sivuun liedeltä.

Vaahdota kananmuna ja muscovadosokeri tai fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina ympyräksi uunipellille. Laita taikina keskelle peltiä, sillä taikina saattaa levitä vielä uunissa. Paista uunin keskiritilätasolla 7-10 minuuttia. Anna jäähtyä. Levitä marjavaahto jäähtyneen browniepizzan päälle ja ripottele pinnalle runsaasti tuoreita marjoja ja koristele halutessasi tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.

Reseptin testannut:

Hellapoliisi-logo
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.