1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Berliininmunkkien kevyempi versio valmistetaan helposti pikkupullista.
Ihana tarjottava myös ystävänpäivänä!

Berliininpullat

5 dl kädenlämpöistä maitoa
50 g hiivaa
1 muna
1 tl suolaa
1½ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
12-14 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia

Pinnalle:
mansikanmakuista tomusokeria
vettä sen verran, että tahnasta tulee valuva, mutta paksu

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Sekoita joukkoon muna, suola, sokeri ja kardemumma.
Lisää vehnäjauhot vähitellen.
Vaivaa taikinaan loput jauhot ja sulatettu voi tai margariini.

Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä pötköiksi.
Leikkaa tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä pikkupulliksi.
Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kohota.
Pullia ei tarvitse voidella munalla.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Sekoita mansikkatomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan sen verran, että saat paksuhkon, mutta valuvan tahnan.
Valuta tahnaa pullien päälle ja anna sen valua reunoille.
Koristele halutessasi koristerakeilla.