1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 4,50 / 5)
Ladataan...

Itse valmistetut bebet ovat ihastuttavia ja kauniin värisiä. Valmistuskin on helppoa, kun paistat pohjat etukäteen.

Bebet
25 kpl

Pohja:
200 g voita tai margariinia
1½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
(tilkka vettä tai kermaa)

Täyte:
2 dl kuohukermaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1½ rkl perunajauhoja
2 munankeltuaista

Lisäksi:
150 g voita tai margariinia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Kuorrute:
3 dl Dansukker Tomusokeria
1 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
3-4 rkl vettä

Vaahdota voi tai margariini ja Siro sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vielä vehnäjauhot. Mikäli taikina tuntuu murumaiselta, eikä tasaiselta, lisää joukkoon tilkka vettä tai kermaa, jotta saat muotoiltavan taikinan.
Pyöritä taikina tasapaksuksi tangoksi ja jaa 25 yhtä suureen osaan. Pyöritä pieniksi palloiksi. Laita pallot voideltuihin metallisiin vuokiin tai pieniin metallisiin muffinivuokiin. Painele taikina vuokien pohjille ja reunoille.
Paista pohjia 175-asteessa 10-15 minuuttia.
Irrota hieman jäähtyneet leivospohjat vuoista ja anna jäähtyä.
Valmista täyte.
Mittaa kattilaan kuohukerma, Siro sokeri, perunajauhot ja munankeltuaiset. Kuumenna liedellä sekoittaen, kunnes neste pulpahtaa ja kastike on sakea. Jäähdytä kastike kylmäksi jääkaapissa.
Vaahdota voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kylmä kiisseli vatkaten.
Pursota seos leivospohjille ja tasoita.
Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri, mansikanmakuinen tomusokeri ja vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun tahnan. Lusikoi tahna bebeille ja levitä pinnalle siten, että täyte jää piiloon. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.