1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (41 arvostelua, keskiarvo: 4,46 / 5)
Ladataan...
Nämä kinuskineliöt ovat niin herkullisia, että suosittelen ehdottomasti testaamaan vaikkapa pikkujoulun tarjoilupöytään. Voit leipoa pieniä neliöitä myös joulunajan viemiseksi.
 
Appelsiini-kinuskineliöt
noin 20 annosta

Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl muscovadosokeria tai ruokokidesokeria
2-4 tl vaniljasokeria
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

Täyte:
yhden appelsiinin raastettu kuori
3 dl kuohukermaa
175 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria tai ruokokidesokeria
½ dl Cane Syrup ruokosokerisiirappia
1 rkl appelsiinivettä tai appelsiiniaromia varovasti annostellen

Pinnalle:
200 g Marabou appelsiinikrokanttisuklaata

Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja sekoita keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille 20×30 cm kokoiseksi levyksi.
Paista uunin keskitasolla 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Valmista täyte.
Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori.
Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes kinuski sakenee.
Levitä appelsiinikinuski paistetun pohjalevyn päälle.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Levitä suklaa kinuskin päälle.
Laita jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa terävällä veitsellä sopiviksi annospaloiksi.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Huom! Tämä resepti löytyy myös Dansukker-sivustolta.